Filip Björnberg

Filip Björnberg

Säljchef & Personlig Tränare

I mitt jobb på Eminent Hälsostudio får jag arbeta med två saker som jag tycker mycket om: personlig träning och försäljning. Att hitta rätt rörelser för en kund eller den bästa friskvårdslösningen för ett företag, är något som vräker vatten på min kvarn.
I mitt jobb faller jag tillbaka på den resa jag själv gjort med min kropp. Med massor av fotboll och träning på gym blev jag väldigt stel och kompakt. Där utvecklades mitt intresse för rörlighet, mobilitet och även min stora passion - handstående. Att bemästra svåra positioner upp-och-ner kräver närvaro, stabilitet, mycket rörlighet och framförallt - en trägen ansträngning.

Personlig tränare är det enda jobb jag haft och jag har testat olika former. Jag har arbetar i Hollywood, på stort kommersiellt gym och som egen företagare. På Eminent Hälsostudio har jag hittat hem kan utveckla både mig själv, våra kunder och mina fantastiska medarbetare.

Ett arbete för en kropp som fungerar oavsett vilka utmaningar man vill ställa den inför är den träning jag tror på och vad som skapar en kravlös och avslappnad syn på hälsa.

Sandra Norrby

Sandra Norrby

Personlig Tränare och kandidat i Biomedicin, inrikting fysisk träning

Jag är en glad och positiv gotlänning som älskar allt som har med träning, rörelse och hälsa att göra. Som barn var jag aktiv inom både lag och individuella sporter, men till slut blev det fotboll det självklara valet i mitt liv. Under 17 år spelade jag fotboll och spelade som högst i Div 1. När jag var 16 år började jag som dansaerobicinstruktör, nu är jag utbildad i 15 olika koncept. Jag älskar att se andra människor utvecklas och se glädjen i deras ansikten när de går ut från salen efter en klass.

Då träning och hälsa är en så stor del i mitt liv var utbildningen Biomedicin inriktning med fysisk träning ett självklart val. Det är en 3 årig universitetsutbildning där man studerar naturvetenskapligt fysisk aktivitet/träningens grundläggande roll för människors hälsa och människokroppens förmåga att anpassa sig till olika fysiologiska utmaningar och miljöer. Vi lärde oss att hantera kvalificerade metoder för träning för allt från elitidrottande, motionärer och vid fysisk ohälsa. Jag har efter denna utbildning fortsatt gå kurser regelbundet, bland annat några moduler inom 3D-funktion.
Min filosofi är att låta kroppen röra sig i olika vinklar, rörelsemönster och rotationer för att den ska må bra och skapa den kraft den är menad att skapa!

Petter Malmberg

Petter Malmberg

Personlig Tränare

Sedan tidig ålder har jag haft ett stort idrottsintresse. Jag har hållit på med innebandy, tennis, fotboll, golf och ishockey där de två sistnämnda är och har varit min stora passion. Tyvärr fick jag lägga mina skridskor på hyllan under 2017 då inte tiden fanns längre. Jag är fortfarande verksam inom hockeyn som fystränare för ett ungdomslag. På sommaren spelar jag så mycket golf som möjligt. Mitt golf handicap är 3,5.
Att träna och ta hand min kropp har alltid varit en självklarhet för mig. Förutom fysträning med hockeyn har jag tränat på egen hand sedan tonåren.
När jag väl skulle ta ett beslut om vad jag ville försörja mig på var det givet att välja ett yrke där jag utbildar folk till att göra den bästa investeringen i deras liv nämligen att börja ta hand som sin hälsa. 2015 utbildade jag mig till personlig tränare.

Att träna varierat och ofta är mitt främsta tips. Kroppen är skapad till att kunna göra massor av rörelser så då är det logiskt för mig att vi också tränar kroppen i olika rörelser och vinklar. Självklart ska träningen också vara rolig.
Träning kan ha ett startdatum men det ska inte ha ett slutdatum.

Linn Lundborg

Linn Lundborg

Personlig tränare

Jag kommer ursprungligen från Oskarshamn. Jag har läst till personalvetare på Uppsala universitet och därefter jobbat på personalavdelningen på Göteborgs universitet. Nu närmast kommer jag från Sats där jag har jobbat som personlig tränare. Jag älskar att jobba med människor med inrikting hälsa och träning. Jag är ett stort fan av kroppen och hur vi rör oss. Framförallt hur vi kan påverka kroppen och rörelsen. Det gör att jag förutom träning, även jobbar med bindvävsbehandling. En typ av djupare massage med syfte att minska smärta och stagnation och på så sätt skapa bättre förutsättningar för ledrörelse. Så är det något som inte riktigt funkar i kroppen på er så får ni gärna hugga tag i mig så ska vi se vad vi kan göra ihop. Eller om ni bara vill träna såklart!

Viktor Mattisson

Viktor Mattisson

Cert. medicinsk massageterapeut och personlig tränare

Medicinsk massageterapeut innebär förutom den terapeutiska behandlingen en fördjupning inom bl.a. ortopedisk medicin, personlig träning, kost och näringslära, samtalsmetodik och stresshantering samt arbetsmiljö och ergonomi.
Min passion för möten med människor samt mitt stora intresse för kroppens fysiska och mentala förmågor var stora bidragande faktorer till att jag valde just denna utbildningen.
För mig är det viktigt att se till varje individs unika förmågor och förutsättningar och inte till vad normer och rön säger angående det oändligt breda ordet hälsa.
Mitt egna intresse för fysisk och mental träning som utmanar och utvecklar alla mina sinnen är någonting som gör det extra roligt och givande att arbeta med människor som strävar efter det samma.

Erika Larsson

Personlig tränare & Stresspedagog

Att röra på sig och hålla igång har alltid varit en naturlig del för mig i mitt liv.
Jag är ursprungligen från Sörmland, Katrineholm. Social och positiv person som tycker att möten med andra människor ger guldkant i tillvaron.

Med min bakgrund som pedagog har det alltid varit en naturlig del för mig att inspirera andra människor.Som person är jag öppen, nyfiken och gillar utmaningar. Jag har jag provat på det mesta inom träning. När jag var lite började jag med gymnastik för att senare inrikta mig på basket som jag spelade i 7 år. Jag har även utövat friidrott (då mest fokus på sprint och längdhopp) och spelat fotboll.

Idag håller jag igång på gymmet men gillar även att vara träna utomhus. På sommaren blir det bland annat vandring, paddling och golf.
Vintertid har det varit mycket skidor. Både på längd och utför. Jag har tidigare arbetat som skidlärare i Lofsdalen.
Under mina senaste år har jag känt att jag vill fördjupa mig mer inom hälsa och friskvård. Därav att jag utbildat mig som personlig tränare. Hälsa för mig är inte bara den fysiska biten, att träna och röra på sig. Det innebär även att må bra mentalt. Att ha en balans i livet. Detta har jag fördjupat mig i under de senaste åren genom att jag läst till stresspedagog i Munka Ljungby samt folkhälsa på Lindköpings universitet. Jag har även haft föredrag och workshops inom detta område.

Mitt mål till dig är att hitta din träningsglädje!

Emma Olsson

Kostrådgivare

Jag har en holistisk syn på hälsa, jag ser alltså främst till helheten och stirrar mig inte blind på detaljerna. Vår hälsa bygger på olika delar och jag har valt att fokusera på kosten som en viktig komponent av den här helheten. Mitt intresse för kost började redan i tidig ålder då jag på hemkunskapen förstod att det vi äter innehåller olika ämnen som är viktiga för oss. När jag flyttade från Dalarna till Göteborg för att studera kändes det självklart för mig att inrikta mig på just hälsa och kost för att lära mig mer inom ämnet. Tre års studier vid Göteborgs universitet ledde till en kandidatexamen i kostvetenskap och jag har därefter provat på att driva eget samt jobbat som kostrådgivare. Mitt intresse ligger i att jobba förebyggande för att främja en livslång hälsa för att på så sätt undvika sjukdom och ohälsa. Jag läser och studerar gärna så mycket jag bara kan för att hela tiden lära mig mer. När jag inte lagar mat eller äter mat så brukar jag promenera, yoga och meditera. Vila och själv-reflektion är något som jag förespråkar starkt.Är du som jag intresserad av hur det vi äter påverkar vår hälsa? Tveka inte att höra av dig så hittar vi lösningen som passar just dig. Min filosofi består till stor del av att hitta kosten som du kan må bra av resten av livet utan att krångla till det. Mat ska vara lustfyllt, okomplicerat, härligt och få oss att må bra.

Matilda Palm

Personlig tränare & Massör

Jag kommer ursprungligen från Skövde men har under de tre senaste åren studerat Tränarprogrammet med inriktning mot idrottsmedicin, idrottsfysiologi och idrottspsykologi på Umeå Universitet.

Jag är en glad, kreativ och positiv person som från grunden är handbollsmålvakt. Jag har alltid haft träning och hälsa som ett stort intresse, men nu när handbollsskorna är lagda på
hyllan tycker jag om att variera min träning med allt från simning, squash och styrketräning.

Under min treåriga utbildning fick jag lära mig hur kroppen fungerar, från cellnivå till hela kroppens funktion. Samt hur man planera träningsupplägg, instruerar och leder individer och grupper i träning, oavsett om målet är förbättrad prestation i elitidrott eller ett hälsosammare liv fysiskt och mentalt. Jag tror på variation i träningen och individualitet. Våra kroppar ska klara av många olika rörelser och detta kan individualiseras till din kropp och dina mål.

Ingrid Andersson

Osteopat D.O BSc healthcare

Jag har den stora lyckan att få arbeta som osteopat vilket för mig är det absolut bästa yrket jag kan tänka mig att jobba med. Jag har tidigare under flera år jobbat inom akut samt barnsjukvården på Sahlgrenska som undersköterska och bestämde mig 2015 för att vidareutbilda mig till osteopat. Jag är utbildad på Skandinaviska osteopathögskolan och University of Metropolia här i Göteborg. Som osteopat är min främsta uppgift är att se hela personen framför mig och inte bara vilka symtom som framkommer just då och även försöka komma fram till orsakerna bakom besvären.
Osteopati är en form av manuell medicin där man använder händerna som redskap i både diagnos och behandling. En behandling hos mig kan bl.a. innehålla hållnings- och rörelseanalys, neurologisk-, ortopedisk-, och systemisk undersökning, specifik palpation samt alltid en nogrann sjukdomshistoria. Behandlingen är alltid behovs- och individanpassad.

Vanliga exempel som personer kan söka sig till en osteopat för:
Alla typer av rygg och nackbesvär
Idrottsskador
Huvudvärk
Käkledsproblem
Axelbesvär
Arm och Handbesvär
Bäckenbesvär
Höft, knä och fotbesvär
Muskel och ledvärk
Stressrelaterade spänningar

Johanna Fuxborg & Anja Saxmark

Johanna Fuxborg & Anja Saxmark

Ägare

Våren 2009 gick Anja sin första tränarutbildning och köpte även in sig i Elite Wellness PT-studio och Fustras utbildningsföretag för personliga tränare. Samma år började Johanna jobba som Spachef på Elite Wellness. Sedan dess har företagande, personlig träning och behandling varit hela deras fokus.
2013 startade båda egna företag och arbetade sida vid sida, Johanna på behandlingssidan och Anja på träningssidan. Företagen flöt mer och mer ihop så 2014 slog de ihop sina företag och bestämde sig då för att satsa allt på ny lokal och nytt varumärke.
1a juni 2016 öppnade dörrarna på Eminent Hälsostudio och det är verkligen en dröm där många timmars arbete, svett, skratt och tårar ligger bakom.
Anja och Johanna arbetar fortfarande med klienter och har tillsammans över 20 000 timmar träning och behandling i bagaget, så behöver du hjälp med guidning till att hitta rätt tränare och inriktning så hjälper de gärna till.

Vår vision
Eminent Hälsostudio ska erbjuda tjänster och produkter inom personlig träning, kroppsvård, behandlingar, träning samt nyttiga mellanmål av högsta kvalitén och med bäst service. Eminent ska vara en plats som inte bara rymmer friskvård, utan även möten mellan människor, skratt, respekt och öppenhet. Konsumenten väljer Eminent för att hen känner detta i medarbetarnas arbetssätt och bemötande samt i bolagets kultur och atmosfär. Konsumenten får mer än hen sökte efter. I detta skapar Eminent ett mycket starkt förtroende för sina kunder och medarbetare. Ett band av tillit, ärlighet och resultat. Däri ligger hur varumärket Eminent Hälsostudio sprids utanför studions väggar och hur nya ansikten kommer dit.